Tuesday, February 17, 2009

Perkataan favourite 1

Okay, selepas mempunyai 3 edisi pasal perkataan yang diblacklistkan, aku ingin buat senarai perkataan yang aku agak suka sebut.

1. Memberkan/member - Sesiapa yang bukan didalam social circle aku dan kawan-kawan aku memang tak akan faham.

"Pergh member gila tak ajak pergi dangdut!"

2. Dow/do/doh/dowh! - Aku rasa sesiapa yang duduk di Lembah Klang akan secara automatik guna benda ni. Tidak, bukan Homer Simpson yang mereka perkataan ini.

"Kau tengah buat apa dow?"
"Ish ni dah teruk dow!"

3. Siaal - 2 harakat pada a dan suara halus sedikit
"Amenda kau buat ni siaal?"

4. Sepak kang tau la - selalunya dalam argument, konon intimidation haha

"Betullah Michael Jackson hidung tercabut, sepak kang tau la!"

5. Apa tak boleh, mesti boleh pnya - faham-faham jela

"Weh aku nak pinjam spender boleh tak?"

"Apa tak boleh, mesti boleh punya"

6. Pe lancau - hmm taktau nak describe

"Pe lancau kau ni, aku cakap brake bukan tekan minyak!"


Mungkin aku ada tersilap pandang, silalah tambah ye sesiapa :)

9 comments:

Huzai said...

bukan budak Shah Alam suka tambah "John" atau "Bai" dalam ayat ke? Dah macam prefix dan suffix wajib. Contohnya:

"Wei, baliklah. Dah pukul berapa ni john.."

"Bai, kau nak gi mana ni bai?"

Adakah aku silap? Munh\gkin hanya set sosial aku yang terdekat saja yang guna kot. Heehee.

Huzai said...

Dang. Sorry, typo dowh.

fahim said...

haha malangnya kau shah alam seberang :) byk gak aa perbezaan kalau tgk haha

Mr K.Y said...

fahim..
pinjam 1 post lagi

fahim said...

buat la blog sendiri, nnt aku linkkan, msti famous :)

Mr K.Y said...

kalu aku wat blog sendiri kau x takut ke x der org baca blog kau?

fahim said...

dgn cara penulisan kau, aku tk brp nk takut la

Mr K.Y said...

good luck

misteri said...

mcm kenal peristiwa ' aku surh tekan brake .. tp ko tekan minyak '

huihuihui