Tuesday, February 3, 2009

Kayak

Pada hari Jumaat yang lepas, (macam ayat karangan BM je) aku telah menyertai satu kursus kayak untuk 2 malam 3 hari. Yang aku telah merasakan macam tak berbaloi tempoh hari tetapi menukar fikiran selepas menghadirinya. Tapi sekarang kulit muka aku sunburn gila babi and it's peeling off, nampak macam ada orang siat muka aku ni. Dan juga hitam. Dah macam Padayappa dah. Memang aku tak balik rumah sampai cuti sem la macam ni. Sorry for the lack of update, was busy and knackered. Disebabkan ramai orang bergantung dekat aku untuk mengetahui pengalaman berkayak (eceh) meh sini aku cerita.

Pada hari pertama. (betul-betul macam karangan dah ni)

Selepas solat Jumaat, kami dikehendaki berkumpul di kafeteria untuk menunggu Abg Mat, pemandu bas habis makan. Waktu lunch dia kot. Selepas menunggu Abg Mat menghabiskan Nasi Campur berlauk ayam kicap masak pedas dengan kari yang kemudian dikicapkan (?) sedikit disertakan Kopi Jantan, kami meletak barang didalam bas. Ada sesetengah yang terpaksa letak di atas sebab membawa bagasi macam nak pergi berkayak dekat Sweden pula, kalah Blair Waldof dalam episod Chuck biar dia pergi Europe sorang-sorang. Kesian Blair Waldof yang comel itu tapi saya lebih minat kepada Serena Van Der Woodsen. Malangnya hati saya dekat Mischa Barton. Eh merepek. Berbalik kepada topik. Perjalanan mengambil masa sejam, rasanyalah, aku tidur je. Sampai ke dR Camp tu, agak terpegun dengan pemandangan yang indah meluas dengan tasik yang dulu sebenarnya lombong dikelilingi pokok-pokok yang dibuai angin dan pasir putih. Sesampai disitu, kami telah digreet (?) oleh pasangan pelawak kampung yang boleh diibaratkan seperti Johan dan Zizan, yang aku rasa tak lawak. Aku terpaksa menukar mentaliti untuk gelak terhadap lawak diorang. Nasib baik diorang ni baik. Walaupun aku memula rasa diorang teramat-lah lame. Sebenarnya masih rasa. Kami mendirikan khemah. Alangkah terkejut beruknya saya apabila diberitahu untuk membina khemah yang open, tiada pintu, 2 penjuru sahaja ditutup. Bagaimana saya ingin bertukar baju? Bagaimana jika nafsu saya membuak dan ingin tut tut? Dahlah malam-malam angin dia sejuk maka saya tidur kegigilan seperti tidur di jalan Moscow masa winter. Sesudah memasang khemah yang hanya mengambil masa 2 minit untuk kumpulan aku, kami telah dipanggil kembali ke dewan. Aku ingatkan ianya hari yang rilek tapi kami telah diarah untuk menukar pakaian untuk masuk ke tasik. Kami mengambil safety jacket aka B.A. (buoyancy aide) dan terjun ke tasik. Boleh dikatakan ramai tak reti berenang maka aku pun ingin bertunjuk berlagak kerana sudah reti berenang pada umur 4 tahun, serious tak ingat macam mana reti, natural je kot. HAHA BABI BERLAGAK SIAL KAU NI. Kami diarahkan untuk berenang agak jauh dan patah balik. Disebabkan mentaliti aku yang sentiasa ingin menang, aku mula berenang dengan lajunya, mungkin Michael Phelps akan kagum tengok. Bukan dapat hadiah pun. Selepas berada di dalam air selama 3 jam, kami dipanggil untuk naik ke darat dan siap untuk makan malam dan teori kayak yang boleh tahan membosankan. Selepas itu kami pun tidur. Dimana saya (sekejap aku, sekejap saya) telah bangun pukul 3 pagi dan mendapati Mr K.Y. memeluk saya, saya ingin call JAIS untuk report cabul tetapi memandangkan dia kawan saya, saya pun melupakan niat tersebut, kesian dia sejuk elelelelele. Nanti siapa nak jadi class rep kan.

Pada hari kedua.
Aku sambung malam nanti. Penat ni weh lepas lab.

4 comments:

Mr K.Y said...

member kan nk pangil jabatan agama.
masa bila aku peluk kau.
kau berhalusinasi kot.
x pe aku faham.
darah muda.
sentiasa bernafsu,






gay.

misteri said...

http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/34/l_fe8e1b1bfc4dd4aa91571256d7c2ed1e.jpg

still igt gmba afiq??
HAHA

Anonymous said...

http://c3.ac-images.myspacecdn.com
/images01/34/
l_fe8e1b1bfc4dd4aa91571256d7c2ed1e.jpg

Mr K.Y said...

2 posts kau yg kat atas 2...
gv up ek..
x pe..kita gv up same2