Thursday, August 6, 2009

G02

Aku bangun dalam keadaan berpeluh. Demam memang amat menjengkelkan. Aku capai N82 dan lihat pukul 7 pagi tertera. Aku rasa tidak larat untuk ke kelas pukul 830 pagi, aku kembali tidur.

"Oi, bangun! Pukul 820 dah ni"

Suara Faiz terngiang sambil dia menggunakan baldi Giant memukul aku untuk bangun. Aku paksa diri untuk mandi dan naik Ego ke kolej. Sampai pukul 845 pagi. Ah sudah, lambat pula aku. Dahlah kelas pertama aku.

Aku masuk ke Engineering Survey, lecturer pandang slack.

"Kenapa awak lambat?"

"Saya tadi dah bangun awal Puan, saya macam demam dan rasa macam tak larat, tapi saya bangun juga untuk pergi kelas. Ini semua angkara suntik sel mati H1N1 supaya saya takkan dapat H1N1. Kira saya cam semangat gak aa nak pergi kelas"

"Oo, awat buat kt mana? Berapa ringgit?"

"DEMC dekat Shah Alam puan, RM76"

"Orang kaya la ni? Takpe, awak duduk"

"Eh saya tak kaya puan, atuk saya je sebab dia support"

Aku pun duduklah sambil memasang telinga terhadap apa yang diajarnya. Aku lihat sekeliling.

Aku angkat tangan.





"Puan, saya salah masuk kelas ni. Kelas saya kat sebelah"

..

MALU SIAL HAHA

5 comments:

Mr K said...

Kau tanpa aku, makin teruk.

fahim said...

pe lancau

misteri said...

saba je

Huzai said...

setuju ngan pendapat enchek khairul. Ahaha

Anonymous said...

wakakakakaka..lawak seh!